Buy Social XL

De gemeente Rotterdam, gemeente Utrecht, gemeente Amsterdam en Buy Social organiseren het Online Buy Social XL Event, op 19 november, in het kader van de nationale campagne The Impact Days. Inkopen bij sociale ondernemingen door bedrijven, overheden en consumenten is een van de centrale thema's. Het online event start om 09:30 en duurt tot 11:30. Klik hier om je aan te melden. 

Buy Social; juist nu!

De coronacrisis raakt de samenleving hard. En het wordt steeds duidelijker dat het anders moet: socialer, duurzamer en lokaler; juist nu! Sociale ondernemingen laten zien dat dit kan. Zij zetten hun maatschappelijke missie voorop en creëren innovatieve oplossingen en leveren waardevolle producten en diensten met aandacht voor mens & milieu. Geld is geen hoofddoel, maar een middel om maatschappelijke waarde te creëren. Denk daarbij aan bedrijven als Sococo, I-did en Fairphone.

Programma

  • Voor Goed Agency zal het event op z'n Rotterdamsch openen en het bedrijfsleven oproepen om daad bij woord te voegen en hun inkoopkracht in te zetten voor een mooier Nederland: 'Niet lullen, maar poetsen!'. Dit zal worden gedaan door directeur van Voor Goed Agency Carolien van Wersch en 's Nederlands eerste lector Betekenis Economie, Kees Klomp.
  • Een best practice van een inkopende organisatie en een sociale onderneming die samen impact maken.
  • Videopitches van sociale ondernemingen uit Rotterdam, Amsterdam én Utrecht, een unieke kans om kennis te maken met koplopers uit het hele land. Dit zijn:
  • Online matching: Verken samenwerkingsmogelijkheden met sociaal ondernemers tijdens verdiepende 1-op-1 gesprekken.

 

Lees meer:

Bekijk alles

Terugblik Buy Social XL Event 2022

Buy Social XL, dé plek waar Nederlandse inkopers groot en klein van overheid tot het bedrijfsleven samenkomen om geïnspireerd te worden en kennis te verkrijgen over de aanwezige sociaal ondernemingen.

Lees meer

Zorg Voor Goed, Juist Nu!

Het afgelopen jaar heeft laten zien hoe hard wij de mensen in de zorg nodig hebben; van artsen en verpleegkundigen tot schoonmaak en mantelzorg, deze mensen hebben de afgelopen maanden grote offers gebracht ten behoeve van onze gezondheid. Daarom...

Lees meer

Bakkie Impact: Geef je netwerk 'n kick!

Voor Goed is volop in beweging om nieuwe coalities te sluiten en maatschappelijke problemen aan te pakken. En dat doen we niet alleen, ondernemers, corporates en bijzondere initiatieven zijn de belangrijkste ingrediënten daarvoor. Juist door samen...

Lees meer