Coronavirus: Help je mede-Rotterdammer

Liveblog: Help je mede-Rotterdammer

Het dagelijks leven van alle rotterdammers wordt momenteel beheerst door het coronavirus. Voor iedereen is het een lastige situatie, maar voor kwetsbare rotterdammers in het bijzonder. Ouderen die dreigen in isolement te raken en niet zelfstandig boodschappen kunnen doen. Mensen met schulden of een slechte financiële situatie. Mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank die momenteel niet alle gezinnen kan voorzien van pakketten. Of alleenstaanden die nu thuis moeten blijven omdat de kinderen vrij zijn. Hartverwarmend zijn alle oproepen van mensen en bedrijven die willen helpen. Die hulp is hard nodig, liever vandaag dan morgen. 

Wat kan jij doen als bedrijf?

De afgelopen dagen hebben we een inventarisatie gedaan binnen Rotterdam. Dit hebben we gedaan via centrale punten in wijken. Zij hebben vervolgens weer input verzameld vanuit allerlei lokale wijkinitiatieven. Zo zijn onderstaande lijsten ontstaan. Kan jij iets betekenen? Of iemand anders uit jouw netwerk? Bel ons en laat het weten. Deze blog wordt dagelijks ge-update. 

Michiel van Keulen: 0613159047
Frederiek Verwest: 0651580432

Wat we nodig hebben:

  • In Rotterdam Noord en Zuid zijn er 4.000 gezinnen die basispakketten nodig hebben. De distributie hiervan wordt centraal georganiseerd door Dock Rotterdam. Je kunt hier bekijken wat er nodig is om die pakketten te vullen. Ben of ken jij iemand die kan helpen met het vullen van deze pakketten? Neem dan even contact op met Frederiek of Michiel.

 

  • In Rotterdam Zuid zijn er 1.500 gezinnen die basispakketten nodig hebben. Dit wordt georganiseerd door Platform Katendrecht en IKBENWIJ. Je kunt hier bekijken wat er nodig is om die pakketten te vullen. Ben jij of ken jij iemand die kan helpen met het vullen van deze pakketten? Neem dan even contact op met Frederiek of Michiel. Aanvullend daarop is er materiaal nodig zodat we de pakketten veilig kunnen uitdelen. Denk daarbij aan: mondkapjes, handschoenen en handgel.

 

  • In Rotterdam Delfshaven en Rotterdam Noord zijn ze op zoek naar een partij die hen kan helpen aan tweedehands laptops of telefoons. Dit is nodig om mensen hun boodschappen zelf online te kunnen laten doen, voor een stukje zelfredzaamheid, het leggen van sociale contacten en tegen eenzaamheid. Bovendien zijn er 50 iPads nodig voor die doelgroep. Check de complete lijst met benodigdheden hier. Dit wordt gecoördineerd door Gebiedscommissie Delfshaven en Rotterdam Noord en Platform Armoede.

We begrijpen dat er wellicht op andere plekken ook middelen nodig zijn. We zijn ten alle tijden bereikbaar om te kijken wat we voor je kunnen betekenen met ons netwerk. 

Lees meer:

Bekijk alles

Gezocht:  projectmanager EU

Over Voor Goed Voor Goed richt zich op maatschappelijke vraagstukken van Rotterdam. Op ondernemende wijze deze vraagstukken oppakken is de kern van sociaal ondernemerschap. Daar zet Voor Goed zich dagelijks voor in. Veel partijen in de stad willen...

Lees meer

Zorg Voor Goed, Juist Nu!

Het afgelopen jaar heeft laten zien hoe hard wij de mensen in de zorg nodig hebben; van artsen en verpleegkundigen tot schoonmaak en mantelzorg, deze mensen hebben de afgelopen maanden grote offers gebracht ten behoeve van onze gezondheid. Daarom...

Lees meer

Bakkie Impact: Geef je netwerk 'n kick!

Voor Goed is volop in beweging om nieuwe coalities te sluiten en maatschappelijke problemen aan te pakken. En dat doen we niet alleen, ondernemers, corporates en bijzondere initiatieven zijn de belangrijkste ingrediënten daarvoor. Juist door samen...

Lees meer