Goed Aannemen010 genomineerd voor 010inclusief award

Persbericht nominatie 010inclusief
In de regio Rijnmond, waar meer dan 30,000 vacatures openstaan en evenzoveel werklozen zijn, biedt Voor Goed Agency een oplossing met de tool Goed Aannemen. In samenwerking met kennispartner Thrive Institute hebben ze diepgaand onderzoek gedaan naar de behoeften van Rotterdamse ondernemers en ontwikkelden ze deze innovatieve tool om werkgevers te verbinden met mensen met onbenut arbeidspotentieel, oftewel OPwerkers.

De tool Goed Aannemen fungeert als een brug tussen werkgevers en OPwerkers, en biedt helderheid over verschillende routes om Rotterdamse midden- en kleinbedrijven te ondersteunen bij het aannemen van personeel. OPwerkers zijn werkzoekenden met onbenut potentieel, waaronder langdurig werklozen, mensen met een arbeidsbeperking, werkloze 50-plussers, mensen die een carrière switch willen maken (omscholing) en geen werkervaring hebben en statushouders.

Carolien van Wersch, directeur Voor Goed Agency, legt uit: “Wat we proberen te doen is de bedrijven faciliteren bij het vinden van mensen die normaal gesproken misschien niet meteen op de radar staan. En zo proberen we de mensen die werk zoeken, met onbenut arbeidspotentieel, aan een passende baan te helpen.”

Voor Goed Agency benadrukt dat het aannemen van OPwerkers niet alleen een positief gevoel oplevert, maar ook zakelijk gezien een slimme zet kan zijn. Elke OPwerker brengt unieke talenten en potentieel mee naar de werkvloer, wat niet alleen gunstig is voor het individu maar ook voor bedrijven en de maatschappij als geheel. Door werkzoekenden met onbenut arbeidspotentieel te koppelen aan passende banen, hoopt Voor Goed Agency een bijdrage te leveren aan het verminderen van de kloof tussen openstaande vacatures en beschikbare arbeidskrachten in de regio Rijnmond. Bekijk hier de nominatievideo 

 

Op 19 maart 2024 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijke awarduitreiking. Lees hier meer over de 010inclusief Award en de organisatie. 

 

 

 

Lees meer:

Bekijk alles