RIKX: impact maken in een nieuw jasje

Hoewel de intenties altijd goed zijn is het voor veel bedrijven in Rotterdam soms een uitdaging om voor 100% aan de SROI-verplichting te voldoen. Dit gaat voor die bedrijven vaak ten koste van de bedrijfsvoering en de potentiële impact die gemaakt kan worden. Daarom is gemeente Rotterdam in samenwerking met het Werkgeversservicepunt Rijnmond (WSPR) en Rebel Group een pilot gestart om bedrijven met een SROI-verplichting effectiever en gemakkelijker impact te kunnen laten maken. Dit kan met RIKX, wat staat voor Rotterdam Impact Keys. 

RIKX is impact uitgedrukt in geld. Een RIKX is 28 euro waard. Op het platform van de RIKX staan projecten van diverse sociaal ondernemers die met RIKX'en gefinancierd kunnen worden. Als aanvulling op de huidige activiteiten van bedrijven om te voldoen aan de SROI-verplichting kunnen RIKX'en worden gekocht van sociaal ondernemers. Zij kunnen op hun beurt met dat geld hun projecten realiseren. Het is voor hen een ideaal alternatief voor een subsidie. Voor bedrijven met een SROI-verplichting betekent het maximale impact met minimale inspanning. 

Meer weten of over hoe het werkt? Download dan hier de flyer. Je kunt de deelnemende sociaal ondernemers en hun projecten vinden op de website. Daar kun je als bedrijf ook een RIKX-code aanvragen om zelf RIKX'en mee te kunnen kopen.

 

Lees meer:

Bekijk alles

Terugblik Buy Social XL Event 2022

Buy Social XL, dé plek waar Nederlandse inkopers groot en klein van overheid tot het bedrijfsleven samenkomen om geïnspireerd te worden en kennis te verkrijgen over de aanwezige sociaal ondernemingen.

Lees meer

Zorg Voor Goed, Juist Nu!

Het afgelopen jaar heeft laten zien hoe hard wij de mensen in de zorg nodig hebben; van artsen en verpleegkundigen tot schoonmaak en mantelzorg, deze mensen hebben de afgelopen maanden grote offers gebracht ten behoeve van onze gezondheid. Daarom...

Lees meer

Bakkie Impact: Geef je netwerk 'n kick!

Voor Goed is volop in beweging om nieuwe coalities te sluiten en maatschappelijke problemen aan te pakken. En dat doen we niet alleen, ondernemers, corporates en bijzondere initiatieven zijn de belangrijkste ingrediënten daarvoor. Juist door samen...

Lees meer