Stagiairs gezocht!

Wil jij je inzetten voor een mooier en socialer Rotterdam?
Kom dan vanaf september 2022 stage lopen bij Voor Goed!

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen. 

Dat doen we vanuit verschillende perspectieven. Door sociale ondernemers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden te ondersteunen op individuele en projectmatige basis, door samen te werken met corporates en mkb op het gebied van inkoop bij sociale ondernemers of recruitment, en door intensief samen te werken met de gemeente en andere stakeholders in de stad.

Voor Goed heeft een klein maar daadkrachtig team. We leren graag nieuwe perspectieven en ontwikkelingen kennen en hebben daarom plek voor 1-2 stagiairs.

Over de meeloopstage

Wat je gaat doen tijdens deze stage:

  • Verkennen van de mogelijkheden voor sociale ondernemers om te groeien en schalen
  • Nieuwe kansen onderzoeken om sociaal ondernemers te helpen
  • Helpen bij de voorbereiding en organisatie van onze evenementen zoals Bakkie Impact. 
  • Ondersteunen bij projecten van collega’s vanuit andere perspectieven

Wat de stage je oplevert:

  • Oplossingsgericht en kritisch leren kijken naar maatschappelijke vraagstukken
  • Op een onderzoekende manier verschillende oplossingen uitwerken en testen. 
  • Werken aan zelfontwikkeling en reflecterend vermogen.
  • Interessante mensen en bedrijven ontmoeten en je netwerk verder uitbouwen 
  • In verbinding staan met de stad Rotterdam, op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de stad en kennismaken met sociaal ondernemers.

Uiteindelijk geef jij je stage samen met ons vorm. Je krijgt hierbij veel vrijheid. Dus heb jij een idee dat sociaal ondernemers in Rotterdam verder kan helpen en wil je dit samen met ons testen, dan horen we graag van je. 

Herken jij jezelf hierin?
We zijn op zoek naar een stagiair die na de zomer (augustus of september) wil starten met deze leerzame meeloopstage. De stage duurt 4 tot 6 maanden en stagevergoeding is in overleg. We zijn niet op zoek naar een stagiair met een specifieke studierichting of achtergrond. Het is vooral belangrijk dat je echt gemotiveerd bent en kunt uitleggen waarom je graag bij ons wilt stage lopen en wat je zou willen aanjagen tijdens je stage.

Locatie: Rotterdam
Uren per week: in overleg
Beschikbaarheid: per augustus of september 2022
Stageduur: 4 - 6 maanden
Soort stage: meeloopstage
Stagevergoeding: in overleg

Dit zeggen stagiaires over hun stageperiode bij Voor Goed.

"Als stagiair bij Voor Goed heb ik me eigenlijk nooit echt stagiair gevoeld. Vanaf het eerste moment mocht ik overal bij aanhaken en stond de deur altijd open voor mijn ideeën. Hierdoor heb ik super veel geleerd bij Voor Goed!"
- Robin

"Mijn afstudeerstage bij Voor Goed heb ik als zeer leerzaam ervaren! Zo heb ik geleerd om kansen te creëren voor verschillende sociaal ondernemers binnen ons netwerk. Daarbij ben ik door alle collega's ontzettend goed begeleid wat de stage naast leerzaam ook heel fijn en leuk maakte."
- Isa

Spreekt deze stage jou aan?

Dan zijn we erg benieuwd naar jouw motivatie om bij ons stage te lopen. Stuur een mail met motivatie en CV naar: carolien@voorgoedagency.nl

In principe willen we dat je zo snel mogelijk na de zomer van start gaat, dus reageer vooral op korte termijn! Indien wij ook denken dat je een goede aanvulling voor het team bent, nodigen we je uit voor een  (digitaal) bakkie koffie om te kijken of er een match is.

 


Foto van Iris van den Broek 

Lees meer:

Bekijk alles

Financiële en fiscale hulp van De Rotterdamse Zaak

Voor Goed en De Rotterdamse Zaak slaan de handen in een om ondernemers nog beter te kunnen helpen.

Lees meer

De grens over met Europees project USE-IT

Zoals eerder gemeld is Voor Goed voor het eerst betrokken bij een Europees project genaamd USE-IT. Samen met sociaal ondernemers en de Rotterdam Impact Coalitie (RIC) bestaande uit THRIVE Institute, Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) en de...

Lees meer

laatste kans op Eurovision goodies!

Scoor nu jouw Rotterdams gerecyclede Eurovisie Songfestival item in de final sale! Goodies for Goodness, dé legacy webshop van het Songfestival, wordt binnenkort overgedragen. Daarom tot eind maart een final sale van alle gerecycelde items van het...

Lees meer