Succesvolle tweede editie Masterclass Impact Ondernemen voor ambtenaren!

Op 23 mei 2024 vond de feestelijke afsluiting plaats van een succesvolle tweede editie van de Masterclass Impact Ondernemen. Een groep enthousiaste ambtenaren, werkzaam voor de verschillende clusters, kreeg die ochtend hun certificaat overhandigd.

De aftrap werd verzorgd door wethouder Tim Versnel die een persoonlijke boodschap voor deze groep impactmakers had opgenomen. De wethouder bedankte de deelnemers voor de belangstelling om deze leergang te volgen. Ook benadrukte hij dat impact ondernemingen al veel bereikt hebben in de stad omdat zij de voorlopers zijn van bredere maatschappelijke transities. Het is daarom belangrijk dat we in alle lagen van de gemeente alert zijn op samenwerkingen met impact ondernemers. De ambitie van het college is om het aantal impact ondernemingen in de stad in de komende jaren te helpen verdubbelen.

Vervolgens was het tijd voor de pitches die de deelnemers zorgvuldig hadden voorbereid. De vragen die hierbij centraal stonden waren o.a.:
- Welke maatschappelijke uitdagingen zie je in jouw werkgebied terug en hoe verhouden deze zich tot de bredere uitdagingen in de samenleving?

- Waar kun jij de meeste impact maken en hoe ga je dat samen met je collega’s doen?

Het resultaat was indrukwekkend en inspirerend. Mooi om te zien hoe de kennis en informatie die tijdens de masterclass is verkregen wordt ingezet om het verschil te maken. Ook weten de ambtenaren van de verschillende clusters elkaar beter te vinden en wordt er samen opgetrokken binnen dit onderwerp.

Platform 31 gaf de deelnemers uitleg over de Toolbox Impact Ondernemen en hoe je op praktische wijze samen met je collega’s met het onderwerp aan de slag kan gaan. Tot slot vertelde de gemeente Delft een inspirerend verhaal over hoe zij ´publiek ondernemen´. 

De ochtend werd afgesloten met een heerlijke Syrische lunch verzorgd door Smaak.

De Masterclass Impact Ondernemen voor ambtenaren bestaat uit vijf dagdelen waarin de deelnemers worden meegenomen in de wereld van de betekeniseconomie (nieuwe economie), Tijdens deze tweede editie gingen de ambtenaren op bezoek bij impact ondernemers: Kaapse brouwers, Fresh Table, Oxious Talent Factory en  Sococo. De deelnemers werden vervolgens uitgedaagd met verschillende (huiswerk)opdrachten, waarin ze werd gevraagd te verkennen wat impact ondernemerschap voor hun beleidsgebied kan betekenen. 

De masterclass wordt georganiseerd door Voor Goed Agency met als doel om ambtenaren meer achtergrond en uitleg te geven bij de uitdagende transitie richting de betekeniseconomie én om de samenwerking tussen gemeente en ondernemers te versterken. De toegevoegde waarde van zelf proeven, ervaren en voelen hoe de wereld van impact ondernemen eruit ziet is groot. Met die ervaring kun je als ambtenaar beter bepalen wat er nodig is om de versnelling te faciliteren. 

Een greep uit de reacties van de gecertificeerde ambtenaren over de masterclass: “ De masterclass was een eyeopener”, 
“De impact ondernemers waren erg inspirerend, ik hoop collega’s met mijn opgedane kennis ook te kunnen inspireren.”
“Dankzij deze masterclass ben ik zowel op werk als privé gaan verkennen hoe ik meer impact kan maken en ben ik dit daadwerkelijk gaan implementeren”,
“Als ambtenaar kunnen we veel leren van de impact ondernemers’. 

Ben je ambtenaar bij gemeente Rotterdam en wil je meedoen met de volgende editie die dit najaar zal plaatsvinden? Ben je nieuwsgierig geworden naar de betekeniseconomie en wil je weten hoe je zelf meer impact kunt maken? 

Geef je dan alvast op door een mail te sturen naar elisabeth@voorgoedagency.nl

 

Foto: Fleur Mulder (Fluer Photography) 

 

Lees meer:

Bekijk alles

Een koninklijk tapijt met maatschappelijke impact

Het is bijna een jaar geleden dat Rotterdam een fantastische dag beleefde tijdens Koningsdag 2023 en de viering van 10 jaar Koningschap. De stad was feestelijk versierd met stadsaankleding en groen-wit-groen-oranje extra grote vlaggenlijnen op vele...

Lees meer

Recap SEWF Citytour Rotterdam 2023

Lees de Nederlandstalige terugblik onderaan. Did you catch the impact bug last week? The Social Enterprise World Forum, hosted by the City of Amsterdam in partnership with Social Enterprise Netherlands put a spotlight on the Netherlands and its...

Lees meer

Terugblik Masterclass Impact Ondernemen

Welke uitdagingen kunnen impact ondernemers samen met de gemeente oppakken? Die vraag stond centraal tijdens de Masterclass Impact Ondernemen voor ambtenaren. In vier sessies werden deelnemers meegenomen in de wereld van de betekeniseconomie,...

Lees meer