Vacature Meeloopstage kanjer

Wil jij je inzetten voor een mooier en socialer Rotterdam?
Voor Goed is op zoek naar een meeloop stagiair! 

 

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Voor Goed is een non-profitorganisatie die zich richt zich op de maatschappelijk vraagstukken van Rotterdam. We doen dit door samen te werken met allerlei partijen in de stad zoals Gemeente Rotterdam, sociaal ondernemers, bedrijven, onderwijsinstellingen en de Rotterdamse consument.

 

Wat is sociaal ondernemerschap?

Sociaal Ondernemerschap gaat om het nastreven van doelstellingen op sociaal - en of milieuvlak naast een gezonde financiële bedrijfsvoering. Bij Voor Goed focussen we ons binnen dat brede begrip op het maken het maken van sociale keuzes in de bedrijfsvoering. Groot of klein. Door bijvoorbeeld koffie op het werk in te kopen bij een onderneming die ex-delinquenten weer eens kans geeft. Een ander goed voorbeeld van sociaal ondernemen is door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

 

Over de meeloopstage

Wat je gaat doen tijdens deze stage:

  • Helpen bij de voorbereiding en organisatie van onze evenementen zoals Bakkie Impact. 
  • Ondersteunen bij projecten van collega’s zoals het vullen van de kennisbank mbt sociaal ondernemerschap
  • Nieuwe kansen onderzoeken om sociaal ondernemers te helpen

Wat de stage je oplevert:

  • Interessante mensen en bedrijven ontmoeten en je netwerk verder uitbouwen 
  • In verbinding staan met de stad Rotterdam, op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de stad en kennismaken met sociaal ondernemers.
  • Oplossingsgericht en kritisch leren kijken naar maatschappelijke vraagstukken
  • Op een onderzoekende manier verschillende oplossingen uitwerken en testen. 
  • Werken aan zelfontwikkeling en reflecterend vermogen.

 

Herken jij jezelf hierin?

We zijn op zoek naar een stagiair die na de zomer (augustus of september) wil starten met deze leerzame meeloopstage. De stage duurt 4 tot 6 maanden en stagevergoeding is in overleg. We zijn niet op zoek naar een stagiair met een specifieke studierichting of achtergrond. Het is vooral belangrijk dat je echt gemotiveerd bent en kunt uitleggen waarom je zo graag bij ons wilt stage lopen.

Opleidingsniveau: vanaf MBO niveau 4
Locatie: Rotterdam
Uren per week: in overleg
Beschikbaarheid: per augustus of september 2022
Stageduur: 4 - 6 maanden
Soort stage: meeloopstage
Stagevergoeding: in overleg

 

Dit zeggen stagiaires over hun stageperiode bij Voor Goed.

"Als stagiair bij Voor Goed heb ik me eigenlijk nooit echt stagiair gevoeld. Vanaf het eerste moment mocht ik overal bij aanhaken en stond de deur altijd open voor mijn ideeën. Hierdoor heb ik super veel geleerd bij Voor Goed!"
- Robin

 

"Mijn afstudeerstage bij Voor Goed heb ik als zeer leerzaam ervaren! Zo heb ik geleerd om kansen te creëren voor verschillende sociaal ondernemers binnen ons netwerk. Daarbij ben ik door alle collega's ontzettend goed begeleid wat de stage naast leerzaam ook heel fijn en leuk maakte."
- Isa 

 

Spreekt deze stage jou aan?
Dan zijn we erg benieuwd naar jouw motivatie om bij ons stage te lopen. Stuur een mail met motivatie en CV naar: carolien@voorgoedagency.nl

In principe willen we dat je zo snel mogelijk na de zomer van start gaat, dus reageer vooral op korte termijn! Indien wij ook denken dat je een goede aanvulling voor het team bent, nodigen we je uit voor een  (digitaal) bakkie koffie om te kijken of er een match is.

Beeld van Iris van den Broek 

Lees meer:

Bekijk alles

laatste kans op Eurovision goodies!

Scoor nu jouw Rotterdams gerecyclede Eurovisie Songfestival item in de final sale! Goodies for Goodness, dé legacy webshop van het Songfestival, wordt binnenkort overgedragen. Daarom tot eind maart een final sale van alle gerecycelde items van het...

Lees meer

voor goed in debat

Op 23 februari organiseert Voor Goed, in samenwerking met Vers Beton en KplusV, hét lijsttrekkersdebat over sociaal ondernemerschap.  Vanuit Tech Noir, de nieuwste hotspot aan de Schiedamse Vest, gaan wij in gesprek met maar liefst 10 lijsttrekkers...

Lees meer

RIKX wint 1 miljoen voor rotterdam

Rikx staat voor het waarderen van maatschappelijk impact die sociaal ondernemers weten te maken. Dan bedoelen we een waardering in geld en niet – per sé – een klopje op de schouder.

Lees meer