Gezocht:  projectmanager EU

Over Voor Goed

Voor Goed richt zich op maatschappelijke vraagstukken van Rotterdam. Op ondernemende wijze deze vraagstukken oppakken is de kern van sociaal ondernemerschap. Daar zet Voor Goed zich dagelijks voor in. Veel partijen in de stad willen werken aan deze vraagstukken, maar de noodzakelijke samenwerkingen komen niet altijd uit zichzelf tot stand. Voor Goed vormt nieuwe coalities en werkt met bestaande partijen uit de stad aan oplossingen. Belangrijkste stakeholders van Voor Goed: sociaal ondernemers, investeringsfondsen, vermogensfondsen, bestaand bedrijfsleven en de ‘gewone’ Rotterdammer. We werken nauw samen met de Rotterdamse gemeente, maar we opereren onafhankelijk.

De organisatie

Voor Goed stimuleert maximale ontplooiing van talent in een gezond lichaam. Daarbij gaan we uit van de kracht van de Rotterdammers, ook als zij niet op eigen benen kunnen staan. Het streven is dat iedereen zijn talent ontwikkelt, leert en/of werkt, maatschappelijk actief is als leren of werken niet kan en zorgt voor de eigen gezondheid.

Jouw functie

Als EU projectmanager ben je, door je kennis van Europese zaken, een centrale speler die alle stakeholders kan adviseren, begeleiden en ondersteunen. Je hebt een coördinerende rol bij het uitwerken van (project)ideeën die je samen met de betrokken collegas tot succesvolle uitvoering brengt. Daarbij maak je samen een goede analyse van goede voorbeelden en werk je met buitenlandse partners aan de implementatie ervan in Rotterdam. Daarnaast heb je oog voor een deugdelijke uitvoering van toegekende projecten en subsidies.

Samen met de collegas van Voor Goed zorg jij ervoor dat Rotterdam een goed ecosysteem bouwt voor een sociale of betekenisvolle economie waarin iedereen de kans kan grijpen om positieve impact te realiseren. Je helpt daarmee Rotterdam aantrekkelijker te worden om in te wonen, werken, bezoeken, leven én in op te groeien.

Je bent flexibel, resultaatgericht, hebt een mentaliteit van aanpakken en het vermogen om goed samen te werken met andere partijen en je bent in staat om een breed netwerk op te bouwen en te onderhouden. Deze functie vraagt handigheid, organiserend vermogen en visie. Een boeiende uitdaging in een interessant krachtenveld dat nooit stilstaat.

Wat doe je zoal?

 • Je bent verantwoordelijk voor het Rotterdamse deel van de uitvoering van een internationaal project. Je fungeert daarbij als project lead Rotterdam. Hierin werk je samen met verschillende organisaties waaronder het Social Return team van de gemeente Rotterdam.

 • Je hebt een uitgebreid netwerk of bent in staat om dat snel op te bouwen en te onderhouden.

 • Je initieert samenwerking met relevante (netwerk)partners om tot kwalitatief hoogwaardige vernieuwing van het aanbod te komen.

 • Je draagt bij aan innovatie en internationale kennisuitwisseling op lokaal, regionaal, nationaal of Europees niveau en draagt, indien mogelijk en gewenst

Jouw profiel

Om deze functie goed te vervullen, ben je in staat innovatieve ideeën inhoudelijk en procesmatig te beoordelen. Je kunt snel schakelen. Je hebt werkt vanuit verbinding waarbij je actief de samenwerking zoekt binnen en buiten Voor Goed.

Daarnaast neem je nog het volgende mee:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau;

 • Meerdere jaren relevante werkervaring in projectmanagement;

 • Een analytische en praktisch inhoudelijke blik en affiniteit met het concept sociale

  economie;

 • Kennis van financiële en budgettaire processen;

 • Je bent onafhankelijk, resultaatgericht, procesmatig en hebt een proactieve, flexibele

  werkhouding;

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht zijn essentieel in

  deze rol;

 • Een verbindende adviesrol in een breed krachtenveld, je creëert draagvlak en

  investeert in een goede relatie en je kunt je ook krachtig positioneren indien nodig;

Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift, is een vereiste.

Het aanbod

Wij bieden je een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen invulling en het oppakken van verantwoordelijkheden. Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris 2600 3500 EUR bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Carolien van Wersch via telefoonnummer 06-14760434.

Je kunt tot en met 23 juni 2021 reageren op deze vacature. Graag je motivatie + CV mailen naar: carolien@voorgoedagency.nl

De eerste gesprekken worden gepland op 25 of 30 juni a.s.


Word jij enthousiast van de uitdagingen die deze functie biedt? Meld je dan!

Lees meer:

Bekijk alles

Zorg Voor Goed, Juist Nu!

Het afgelopen jaar heeft laten zien hoe hard wij de mensen in de zorg nodig hebben; van artsen en verpleegkundigen tot schoonmaak en mantelzorg, deze mensen hebben de afgelopen maanden grote offers gebracht ten behoeve van onze gezondheid. Daarom...

Lees meer

Bakkie Impact: Geef je netwerk 'n kick!

Voor Goed is volop in beweging om nieuwe coalities te sluiten en maatschappelijke problemen aan te pakken. En dat doen we niet alleen, ondernemers, corporates en bijzondere initiatieven zijn de belangrijkste ingrediënten daarvoor. Juist door samen...

Lees meer

Support your social local!

(Sociaal) ondernemers hebben enorm te lijden onder de huidige coronacrisis. In de horeca- en evenementen sector vallen de hardste klappen. En hoewel men met enorm creatieve oplossingen komt, staat het water aan de lippen. Daarom staan wij in dit...

Lees meer