Goed Inkopen uitgelicht: Buurman

Van (groeps)workshops op locatie naar doe-het-zelf bouwpakketten voor thuis

 

Buurman is een werkplaats en winkel voor hergebruik van materialen. Wat ooit afval was krijgt bij de bouwmarkt in Rotterdam-West een tweede leven. Denk aan decorstukken, oude ramen, deuren, of hergebruikt houten plaatmateriaal. Maar ook is het dé plek waar je grote en kleine planken stadshout kan kopen van gekapte Rotterdamse bomen. Bovendien kan je een plekje reserveren in hun werkplaats om zelf aan de slag te gaan en kan je meerdere cursussen volgen om van je twee linkerhanden af te komen. 

Laura Rosen Jacobsen is co-founder van Buurman en nu managing director. ''Het is voor ons van belang om te laten zien wat je allemaal kan doen met tweedehands materiaal. Je hoeft niet direct naar de bouwmarkt te scheuren als je een mooie buitentafel wil maken. Kijk eens naar wat je kunt hergebruiken. We vinden dat we beter om moeten gaan met lokale grondstoffen. Bovendien maken we het interessant voor een grote groep Rotterdammers, omdat we lagere prijzen hanteren dan in de bekende bouwmarkten.''

Buurman moest door de coronacrisis even schakelen, omdat er bij hen normaalgesproken allerlei cursussen en (groeps)workshops worden gegeven op locatie in de Keilewerf. ''Buurman staat voor doe-het-zelven dus in principe verandert er niets. Via onze website bieden we nu de mogelijkheid om bouwpakketten te bestellen. Je kan bijvoorbeeld een balkonbar maken, een laptopstandaard, wijnrek, moestuinbak en zelfs een bankje, en er zijn nog veel meer pakketten in de maak! Deze pakketten kun je vervolgens bij ons ophalen of laten bezorgen. We zorgen ook voor een goede handleiding bij de bouwpakketten.'' 

''Door de maatregelen zien we dat mensen veel in hun huis gaan klussen of nieuwe dingen gaan maken. Dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren. We hopen echter wel dat ook nu mensen eerst denken aan hergebruik van materialen. Zo dragen we met z'n allen bij aan een duurzame wereld.'' Aldus Laura. 

Bekijk alle bouwpakketten op de website van Buurman: https://www.buurmanrotterdam.com/buurman-bouwpakket 

Lees meer:

Bekijk alles

Terugblik Buy Social XL Event 2022

Buy Social XL, dé plek waar Nederlandse inkopers groot en klein van overheid tot het bedrijfsleven samenkomen om geïnspireerd te worden en kennis te verkrijgen over de aanwezige sociaal ondernemingen. 

Lees meer

Goed inkopen uitgelicht: Sococo Coffee

Fairchain koffie van Sococo Coffee   

Lees meer

Goed Inkopen uitgelicht: Schone Zaak

Meer dan een schoonmaakbedrijf  

Lees meer