Terugblik Buy Social XL Event 2022

Buy Social XL, dรฉ plek waar Nederlandse inkopers groot en klein van overheid tot het bedrijfsleven samenkomen om geรฏnspireerd te worden en kennis te verkrijgen over de aanwezige sociaal ondernemingen. 

Met maar liefst vijftien pitchers en drie best practices maakten inkopers op 8 april op een informele manier kennis met het aanbod van de sociaal ondernemers.

Onder de pitchers bevonden zich een aantal Rotterdamse ondernemers die we graag in de spotlight zetten:

  • Speaksee ontwikkelde een systeem waarmee slechthorenden gesprekken tijdens groepsbijeenkomsten toch goed kunnen volgen.220408-Buy Social XL en Impact Market_RT-83

Speaksee pitch (Foto: Roos Trommelen)

 

  • Digisurfer neemt laptops in en geeft ze weg aan scholen en stichtingen.

  • The Young Digitals leid jongeren met een uitdaging op tot online marketeers.

  • BLOOM your message verwerkt bloemzaadjes in papier. Hierdoor krijgen visitekaartjes een dubbele functie, je kunt ze planten en laten bloeien.

 


Bloom-your-message

Bloom your message box (Foto: Roos Trommelen)

 

Ook kwamen ondernemers uit andere steden aan het woord, zoals:

  • Swink zet zich in voor IT-professionals met autisme.

  • Wastetransformers zetten afval om in gassen en energie.

Buy Social XL is een samenwerking tussen de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, City deal impact ondernemen, Voor Goed Agency en Buy Social.

 

Wil je sociaal inkopen in Rotterdam?

Neem dan een kijkje bij Goed inkopen, een overzicht van producten en diensten van sociaal ondernemers in Rotterdam. 

 

Next Level ondernemers ontmoeten?

Meld je dan nog snel aan voor het Rondje Next Level tijdens The Impact Days Rotterdam op 19 & 21 mei 2022. Koop hier je ticket.

Ticket kopen

 

Lees meer:

Bekijk alles

Voor Goed lanceert de stadskaart voor impact ondernemen!

Tijdens hรฉt Impactmakersevent op maandag 13 maart 2023 kwamen impactmakers, reguliere bedrijven en de gemeente samen om met elkaar in gesprek te gaan over impact maken in Rotterdam.

Lees meer

Opstroopsessie: Versterk je merk

๐—ข๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ, ๐—ธ๐—ผ๐—บ ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ท๐—ฒ ๐—บ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป? De tweede editie van de Opstroopsessies op woensdag 16 november wordt verzorgd door Marijke Tadema van duurzamemerkstrategie.nl. We gaan dan ook aan de slag met het versterken...

Lees meer

The Next Walk: Architect MVRDV

Rotterdam floreert op allerlei manieren. Eรฉn van die manieren is op het gebied van duurzaamheid. Voor Goed heeft de handen ineen geslagen met Venture Cafรฉ Rotterdam en MKB010NEXT om ondernemers een kijkje in de keuken te geven bij innoverende...

Lees meer