Voor Goed lanceert de stadskaart voor impact ondernemen!

Tijdens hét Impactmakersevent op maandag 13 maart 2023 kwamen impactmakers, reguliere bedrijven en de gemeente samen om met elkaar in gesprek te gaan over impact maken in Rotterdam.

Vaak begint verandering en/of verbetering bij inzicht. Bij Voor Goed zijn we al een tijdje bezig om het landschap van impact ondernemers in Rotterdam inzichtelijk te maken. Welke ondernemingen zijn er, wat doen ze en op welke maatschappelijke uitdagingen zijn ze actief?

We kregen eerst een inkijk in de impact onderneming Current Werkt door Hilal. Hij vertelde ons over ‘van broodbaan naar droombaan’. Current Werkt is ook met een project betrokken bij de Rikx. Rikx meet de impact die sociaal ondernemers maken met hun projecten en zet deze om in financiële waarde. Bedrijven met een MVO-beleid of SROI-verplichting kunnen in deze projecten investeren en zo gegarandeerd impact maken. 

Er volgde een interessante paneldiscussie over o.a. Social return in Rotterdam: hoe kunnen (meer) bedrijven hun social return verplichting (de maatschappelijke bijdrage aan de stad) in gaan vullen? Hoe werkt het als bedrijven dit willen doen via bijvoorbeeld de Rikx? En daaraan gerelateerde vraag: hoe komen sociaal ondernemers bij bedrijven op die radar die dit samen willen doen? 

Een deel van dit antwoord zit hem in het hebben van inzicht. Onze mijlpaal was de lancering van de Maatschappelijke stadskaart (www.impactondernemen010.nl) door wethouder Tim Versnel (Werk & Inkomen en NPRZ). Hij gaf aan constant bezig te zijn met het versnellen van de impact economie in de stad. De stadskaart geeft weer welke impact ondernemingen er zijn in Rotterdam. Op die manier kun je als bedrijf zoeken naar impact ondernemingen die aan de Social Return criteria voldoen en/of ontdekken hoe je sociaal, duurzaam en lokaal kunt inkopen. 

Het is voor ons belangrijk, bijzonder en gaaf om te merken hoe betrokken de gemeente is. Maar bovenal werden we enthousiast van het feit dat er heel veel bedrijven, impact ondernemingen en andere organisaties aanwezig waren die onderdeel (willen) zijn van de transitie richting een nieuwe economie.

Bedankt aan iedereen die aanwezig was en na afloop nieuwe verbindingen heeft gelegd en kennis heeft gemaakt met verschillende Rikx projecten (en misschien zelfs Rikx heeft ingekocht!).


De stadskaart voor impact ondernemen is live, bekijk hem via www.impactondernemen010.nl!

 

VoorGoed cic Mirjam Lems fotografie
Fotograaf: Mirjam Lems
VoorGoed cic Mirjam Lems fotografie
Fotograaf: Mirjam Lems
VoorGoed cic Mirjam Lems fotografie
Fotograaf: Mirjam Lems
VoorGoed cic Mirjam Lems fotografie
Fotograaf: Mirjam Lems
VoorGoed cic Mirjam Lems fotografie
Fotograaf: Mirjam Lems

Lees meer:

Bekijk alles

lancering Goed aannemen010 bij mkb actieplan

'Rotterdam heeft sinds gisteren een Mkb-actieprogramma. Deze werd woensdag 22 maart gepresenteerd door wethouder Simons. Het doel van het programma is 10.000 ondernemersvraagstukken verder helpen met goede gemeentelijke dienstverlening en praktische...

Lees meer

Vacature Community Manager impact ondernemingen

Ben jij onze nieuwe Community Manager Impact Ondernemingen (m/v/x)? Je bent binnen deze functie verantwoordelijk voor de Rotterdamse community van sociaal ondernemingen.

Lees meer

Bakkie impact Opschalen op 29 maart

Het is tijd voor het eerste Bakkie Impact van het jaar ❗ Op 29 maart duiken we in de best practices van het opschalen. Hoe kom je in de fase van opschalen? Wanneer weet je dat je er bent? Wat zijn de valkuilen? Op deze vragen zullen we dieper ingaan...

Lees meer